9,0

Bespaar op je voetbalschoenen!

Is voetbal je passie en volg je het op de voet? Dan is het je vast al eens opgevallen dat de sterspelers van nu bijna iedere week wel met een nieuwe sportsetje en een gloednieuw paar voetbalschoenen hun skills vertonen op het voetbalveld. "Dat wil ik ook!" zal er dan meerdere malen door je hoofd schieten. Helaas hangt aan die nieuwe voetbalschoenen vaak een flink prijskaartje. Gelukkig zijn er manieren om tóch die nieuwe kicksen voor een leuk prijsje te kopen!

Sale

Nog altijd de makkelijkste manier om aan een goedkoop en mooi paar voetbalschoenen te komen. Als jij niet zoals de supersterren van nu per se op de nieuwste schoenen hoeft te lopen, dan kun je in de sale vaak goed slagen. Tevens zijn deze sale schoenen te verkrijgen met extreem hoge kortingen. Benieuwd naar onze voetbalschoenen in de sale? Die kun je hier vinden.

Voorkom dat ze kapot gaan

 Vraag jij je wel eens af: "hoe kan het toch dat ik maar maximaal 1 seizoen met mijn schoenen doe?". Als je de volgende 4 gewoonten afleert gaan je voetbalschoenen een stuk langer mee!

1. Niet schoonmaken na gebruik

Dit is waarschijnlijk het grootste probleem. Is ook begrijpelijk, want na een zware wedstrijd heb je er niet altijd zin in om meteen je schoenen te staan schrobben. 

Tip: spoel je voetbalschoenen af als je toch gaat douchen en stop er papier in zodra je thuis bent. Op die manier blijven je schoenen mooi.

2. Niet invetten

Heb je leren schoenen? Dan is deze gewoonte rampzalig voor lederen voetbalschoenen. Leer houd je soepel door het af en toe goed in te vetten, maar het vergt discipline. Dit moet met regelmaat herhaald worden.

Tip: Als je de discipline mist voor lederen schoenen, doe het dan niet.

3. Over verharde ondergrond lopen

Soms ontkom je er niet aan, maar zorg ervoor dat je zo min mogelijk met je noppen over verharde ondergronden (tegels, asfalt, etc.) loopt. Ze slijten hierdoor erg snel en daardoor kunnen lelijke blessures ontstaan tijdens de wedstrijden.

Tip: Trek je voetbalschoenen uit nadat de wedstrijd is afgelopen en loop op je sokken richting de kleedkamer.

4. Schoonmaakmiddelen gebruiken

Het vuil wil maar niet van je schoenen verdwijnen dus pak je het eerste de beste schoonmaakmiddel voor handen. Beter laat je dit soort middeltjes achterwege want de stiksels kunnen daar niet zo goed tegen. Beschadigde stiksels zorgen ervoor dat er scheuren en gaten in je schoenen ontstaan waardoor je sneller dan gewild afscheid moet nemen van je schoenen.

Tip: neem je schoenen mee tijdens het douchen en verwijder het meeste vuil meteen.

Uiteraard zijn deze gewoonten afleren geen garantie dat je voetbalschoenen langer mee zullen gaan,  maar doe er vooral je voordeel mee!

Om onze webshop gebruiksvriendelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Klik hier voor ons Privacybeleid