9,0

Hardloopkleding kiezen

Hardloopkleding kiezen

Er is niets zo veranderlijk als het weer in Nederland. Wat moet je toch aantrekken als je lekker een rondje wilt gaan rennen? Wel of geen hardloophandschoenen? Wel of geen ondershirt? Het zijn lastige keuzes met de diverse weersomstandigheden. We hebben hier een aantal tips voor je!

De zomer zorgt over het algemeen niet voor hersenkrakers over wat je moet aantrekken. Uiteindelijk is het zo warm dat je alleen nog maar een short en een tanktop aan wilt. Maar in de andere jaargetijden ga je toch al snel met meerdere lagen over elkaar werken. Maar hoe veel laagjes moet je precies aantrekken en welke hardloopkleding kun je beter in je kast laten liggen?

+10 graden

In het hardlopen is er één regel toch wel een beetje heilig: de +10 graden regel. Deze houdt in dat wanneer het buiten bijvoorbeeld 5 graden is je gevoelstemperatuur tijdens het hardlopen naar maar liefst 15 graden zal stijgen. Dit is dus iets om rekening mee te houden bij het aankleden om te voorkomen dat je tijdens het hardlopen in de "overheat" gaat. Het kan zo zijn dat je het aan het begin van je rondje fris vindt, maar na een paar minuten lopen zul je merken dat dit verdwijnt.

Om het kiezen van je kleding wat makkelijker te maken delen we graag deze kledingtabel met je! Het is een richtlijn waarin je kunt lezen welke kleding comfortabel is voor tijdens het hardlopen.

Graden 

Kleding

16 en warmer

- mouwloze top

- shorts

10 tot 15

- t-shirt

- short/capri tight

5 tot 10

- longsleeve

- lange tight

- eventueel handschoenen

0 tot 5

- longsleeve

- lange (winter) tight

- handschoenen

-5 tot 0

- longsleeve

- hardloopjasje

- wintertight

- handschoenen

- muts/hoofdband

-5 en kouder

- thermisch ondergoed/onderkleding

- longsleeve

- hardloopjasje

- wintertight

- handschoenen

- muts


Hou uiteraard wel in gedachten dat dit een leidraad is en geen must! Ben je warmbloedig of een koukleum? Als je een koukleum bent zul je sneller hardloophandschoenen aantrekken dan een warmbloedig iemand. Dit heeft dus ook zeker te maken met je persoonlijke voorkeur. Ook de grote van je hardlooprondje kan invloed hebben op je kledingkeuze. Als je net bent begonnen en je conditie probeert op te bouwen met stukjes wandelen in je hardlooprondje dan is het wellicht slim om je wat warmer aan te kleden, omdat je dan sneller zult afkoelen. 

Om onze webshop gebruiksvriendelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Klik hier voor ons Privacybeleid