9,0

Retourneren

Retourneren bij Avantisport.nl

 

Bij Avantisport hanteren we een zichttermijn van 14 dagen, waarin je de tijd hebt om een definitieve beslissing te nemen over je bestelling.

Als je het door jouw bestelde product ontvangt, maar de maat blijkt niet juist te zijn of het valt om één of andere reden tegen, dan kun je het artikel de dag na ontvangst binnen 14 dagen bij ons aanmelden en deze dan binnen 14 dagen naar ons opsturen. Bij Avantisport kun je helaas niet ruilen, wij adviseren je een nieuwe bestelling te plaatsen voor het juiste artikel en het andere artikel te retourneren.

Wanneer je uit dezelfde order meer dan één artikel wenst te retourneren, dan dien je alle betreffende artikelen tegelijkertijd, in één retourzending, terugsturen.

Na ontbinding van de verkoop krijg je het volledige aankoopbedrag, inclusief eventuele standaard verzendkosten voor de heenzending zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen van ons terug. Als u slechts een deel van de bestelling retourneert dan krijgt u die verzendkosten niet terug. Na melding van uw retour heeft u nog 14 dagen om het product terug te sturen.

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Om de producten te beoordelen mag je ze uiteraard passen. Maar als het beoordelen verder gaat (bijvoorbeeld als je ze hebt gedragen) en de producten zijn beschadigd, dan kunnen we kosten in rekening brengen voor de waardevermindering.

Let op: hygiëne producten ,waarvan de verzegeling is verwijderd/verbroken zoals boxers mogen niet geretouneerd worden.

Wij verzoeken je om bij het passen de originele prijskaartjes en labels aangehecht te laten, lukt dit niet vergeet ze dan s.v.p. niet mee retour te zenden. Tevens verzoeken we jullie om de goederen in een zo oorspronkelijk mogelijke staat terug te sturen, maak bij het terugsturen zo veel mogelijk gebruik van de originele verpakkingsmaterialen (overdozen,schoenendozen, plastic hoezen, etc.). Gebruik bij voorkeur dus geen eigen verpakkingsmaterialen en wees ook voorzichtig met het uitpakken van de zending!"

Bij speciale gelegenheden zoals: het Sinterklaasfeest, Kerst, moeder- en vaderdag zullen wij altijd flexibel met het hierboven genoemde termijn omgaan, mits de teruggestuurde producten voldoen aan de eisen zoals bij Retourproces omschreven.

Let op: bij betaling of gedeeltelijke betaling met een giftcard krijgt u dit tegoed terug in de vorm van een kortingscode.

 

Hoe regel je een retour?

Bij Avantisport bieden we je de unieke mogelijkheid om je retourzending binnen een paar minuten zelf online te regelen, zonder dat je gehouden bent aan openingstijden, mits je een account hebt aangemaakt.

Heb je besteld als gast dan kun je de producten gewoon terugsturen onder vermelding van het ordernummer, je naam en je bankgegevens zodat wij de terugbetaling snel in orde kunnen maken.

Wanneer je bent ingelogd op je account, ga je naar "Mijn orders" en klik vervolgens bij de bewuste order op "Retourneren". In het volgende scherm kun je kiezen welke producten je wilt retourneren. Nadat je deze stappen hebt doorlopen vink je aan hoe je jou te retourneren product(en) naar Avantisport wilt verzenden.

Na bevestiging van deze gegevens is je retour geregistreerd in ons systeem en hoef je alleen nog het pakket fysiek te versturen. Na ontvangst van je retour streven wij ernaar deze binnen 2 dagen (behoudens weekeindes en feestdagen) te verwerken, inclusief terugbetaling van een eventueel tegoed. De terugbetaling zal uiterlijk binnen 14 dagen na je retourmelding plaats vinden.

Voor het verzenden van te retourneren producten bieden wij in Nederland gratis ons antwoordnummer aan; dit geldt alléén voor binnenlandse orders. Ons antwoordnummer vind je op het retourblad dat wij bij je zending hebben gevoegd. Vermeld dit duidelijk op je goed verpakte retourzending en lever het in bij een PostNL punt. Verders verzoeken we je om op dit formulier aan te geven waarom je het product retourneert; je naam, woonplaats en IBAN rekeningnummer, zodat wij de retourbetaling snel in orde kunnen maken. Voor het retourneren van buitenlandse orders zijn de kosten voor rekening voor de koper, kosten zijn afhankelijk van de gekozen retourmethode.

In het geval van defecte goederen, claims en verkeerd geleverde goederen verzoeken we je eerst contact met ons op te nemen, wij gaan dan samen een gepaste oplossing zoeken. Bij misbruik of onterecht gebruik van ons antwoordnummer behouden wij ons het recht voor de gemaakte kosten à €5,95 per zending door te belasten dan wel te verminderen op het te retourneren bedrag. 

 

2. Zelf verzenden

Mocht de bovenstaande optie niet tot je voorkeur spreken, dan kun je een eigen verzendmethode kiezen. Let hierbij wel op dat als je het op eigen kosten verstuurd en zeker als je dit zonder track-en-trace code (zogenoemde 3S-nummer) doet, het verzendtraject altijd geheel voor eigen risico is.

 

Wij kunnen namelijk niet nagaan wat er gedurende dit verzendtraject met het pakket gebeurd is als het niet bij ons bezorgd wordt. Kies je voor deze methode dan kun je dit versturen naar:

Avantisport BV

A. van Leeuwenhoekweg 54

2408 AN Alphen aan den Rijn

 

Na bevestiging van deze gegevens is je retour geregistreerd in ons systeem en hoef je alleen nog het pakket fysiek te versturen. Na ontvangst van je retour streven wij ernaar deze binnen 2 dagen (behoudens weekeindes en feestdagen) te verwerken, inclusief terugbetaling van een eventueel tegoed. De terugbetaling zal uiterlijk binnen 14 dagen na je retourmelding plaats vinden.

 

Mailen. Natuurlijk kun je altijd mailen naar Avantisport. Stuur je vraag naar: retour@avantisport.nl

Bellen. Avantisport is bereikbaar op werkdagen van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur op telefoonnummer:

(+31)(0)172 470250. Als je op deze manier een ruiling wilt doen reserveren wij vervolgens de juiste maat voor je.

Je kunt ook het modelformulier voor herroeping gebruiken om je retour kenbaar te maken.


Verkeerde zending

Bij Avantisport gaan wij met de uiterste zorg om met je bestelling en zal je ook toegestuurd krijgen wat je hebt besteld. Mocht desondanks het feit voordoen dat je een verkeerd product ontvangt of een product dat niet overeenkomt met je bestelling, dan vinden wij dit erg vervelend en kun je het natuurlijk altijd aan ons terugsturen.

Wij ruilen het dan uiteraard kosteloos voor je om en vergoeden eveneens de door jouw gemaakte verzendkosten. Stuur in ieder geval een e-mail aan retour@avantisport.nl waarin je aangeeft wat er mis is gegaan en wat je wél had willen ontvangen. Vermeld hierbij ook het betreffende ordernummer.

 

Waardevermindering

Als de zending niet terugkomt zoals hierboven is omschreven, dan heeft Avantisport het recht om waardevermindering te rekenen. 

Ondergoed kan vanwege de hygiëne niet geretourneerd worden als de verzegeling is verbroken of verwijderd.

Heb je nog een andere vraag of kom je er toch niet uit? Mail ons dan op: info@avantisport.nl of bel met Avantisport op werkdagen van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur op telefoonnummer: (+31)(0)172 470250.

Om onze webshop gebruiksvriendelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Klik hier voor ons Privacybeleid