8,9

Ruilen en retourneren

Ruilen en retourneren bij Avantisport.nl

 

Bij Avantisport hanteren we een zichttermijn van 14 dagen, waarin je de tijd hebt om een definitieve beslissing te nemen over je bestelling, daarnaast bieden we ook een gratis retourservice aan waar je bij Gratis verzenden en retour meer over kan lezen.

 

 

Ruilen

Als je het door jouw bestelde product ontvangt, maar de maat blijkt niet juist te zijn of het valt om één of andere reden tegen, dan kun je het artikel de dag na ontvangst binnen 14 werkdagen bij ons aanmelden en deze dan binnen 14 dagen naar ons opsturen. Bij deze omruilactie verlenen wij een extra service door de nieuwe verzendkosten van €5,95 voor Nederland en €6.95 voor België op ons te nemen. Let op: dit geldt alleen voor de eerste ruiling! Wil je het artikel daarna nogmaals ruilen voor iets anders, dan zijn alle verzendkosten wel voor eigen rekening.

Wanneer je uit dezelfde order meer dan één artikel wenst te ruilen, dan moet je alle betreffende artikelen tegelijkertijd, in één retourzending, terugsturen.

Bij speciale gelegenheden zoals: het Sinterklaasfeest, Kerst, moeder- en vaderdag zullen wij altijd flexibel met het hierboven genoemde termijn omgaan, mits de teruggestuurde producten voldoen aan de eisen zoals bij Retourproces omschreven.

Let op: hygiëne producten zoals boxers mogen niet geruild worden.

 

 

Retourneren

 

Wanneer je er voor kiest af te zien van je bestelling en je het artikel ook niet wilt ruilen dan kun je produkten natuurlijk ook gewoon terugsturen. Na ontbinding krijg je het volledige aankoopbedrag, inclusief eventuele standaard verzendkosten voor de heenzending zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen van ons terug. Als u slechts een deel van de bestelling retourneert dan krijgt u die verzendkosten niet terug. Na melding van uw retour heeft u nog 14 dagen om het product terug te sturen.

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Alleen bij cadeaukaarten krijg je het tegoed terug in de vorm van een kortingscode.

Om de producten te beoordelen mag je ze uiteraard passen. Maar als het beoordelen verder gaat (bijvoorbeeld als je ze hebt gedragen) en de producten zijn beschadigd, dan kunnen we kosten in rekening brengen voor de waardevermindering. Let op: hygiëne producten zoals boxers mogen niet geruild worden.

Wij verzoeken je om bij het passen de originele prijskaartjes en labels aangehecht te laten, lukt dit niet vergeet ze dan s.v.p. niet mee retour te zenden. Tevens verzoeken we jullie om de goederen in een zo oorspronkelijk mogelijke staat terug te sturen, maak bij het terugsturen zo veel mogelijk gebruik van de originele verpakkingsmaterialen (overdozen,schoenendozen, plastic hoezen, etc.). Gebruik bij voorkeur dus geen eigen verpakkingsmaterialen en wees ook voorzichtig met het uitpakken van de zending!"

Let op: bij betaling of gedeeltelijke betaling met een giftcard krijgt u dit tegoed terug in de vorm van een kortingscode.

 

Hoe regel je een ruiling of retour?

 

Online je ruiling of retour registreren

Bij Avantisport bieden we je de unieke mogelijkheid om je retourzending binnen een paar minuten zelf online te regelen, zonder dat je gehouden bent aan openingstijden, mits je een account hebt aangemaakt.

Heb je besteld als gast neem dan voor ruilingen contact op met onze klantenservice via 0172-470250 of via de mail info@avantisport.nl onder vermelding van het ordernummer, retouren kun je gewoon terugsturen.

Wanneer je bent ingelogd op je account, ga je naar "Mijn orders" en klik vervolgens bij de order die je wilt ruilen of retourneren op "Details Ruilen/Retourneren". In het volgende scherm kun je kiezen hoeveel producten je wilt ruilen of retourneren, waarbij je in het daaropvolgende scherm kunt aangeven of het om een ruiling of retour gaat.

Nadat je deze stappen hebt doorlopen vink je aan hoe je jou te retourneren product(en) naar Avantisport wilt verzenden. De gratis retourservice via ons antwoordnummer is dan de meest voordelige optie, maar je kunt er ook voor kiezen het te versturen pakket via een eigen verzendmethode te retourneren. In het laatste geval zijn de kosten voor eigen rekening.

Na bevestiging van deze gegevens is je ruiling of retour geregistreerd in ons systeem en hoef je alleen nog het pakket fysiek te versturen. Na ontvangst van je ruiling of retour streven wij ernaar deze binnen 2 dagen (behoudens weekeindes en feestdagen) te verwerken, inclusief terugbetaling van een eventueel tegoed. De terugbetaling zal uiterlijk binnen 14 dagen na je retourmelding plaats vinden.

 

Mailen. Natuurlijk kun je altijd mailen naar Avantisport. Stuur je vraag naar: retour@avantisport.nl

 

Bellen. Avantisport is bereikbaar op werkdagen van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur op telefoonnummer:

(+31)(0)172 470250. Als je op deze manier een ruiling wilt doen reserveren wij vervolgens de juiste maat voor je.

 

Je kunt ook het modelformulier voor herroeping gebruiken om je ruiling of retour kenbaar te maken.


Verkeerde zending

Bij Avantisport gaan wij met de uiterste zorg om met je bestelling en zal je ook toegestuurd krijgen wat je hebt besteld. Mocht desondanks het feit voordoen dat je een verkeerd product ontvangt of een product dat niet overeenkomt met je bestelling, dan vinden wij dit erg vervelend en kun je het natuurlijk altijd aan ons terugsturen.

 

Wij ruilen het dan uiteraard kosteloos voor je om en vergoeden eveneens de door jouw gemaakte verzendkosten. Stuur in ieder geval een e-mail aan retour@avantisport.nl waarin je aangeeft wat er mis is gegaan en wat je wél had willen ontvangen. Vermeld hierbij ook het betreffende ordernummer.

 

 

Waardevermindering

Als de zending niet terugkomt zoals hierboven is omschreven, dan heeft Avantisport het recht om waardevermindering te rekenen. 

Ondergoed kan vanwege de hygiëne niet geretourneerd worden als de verzegeling is verbroken.

 

Heb je nog een andere vraag of kom je er toch niet uit? Mail ons dan op: info@avantisport.nl of bel met Avantisport op werkdagen van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur op telefoonnummer: (+31)(0)172 470250.

Om onze webshop gebruiksvriendelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Klik hier voor ons Privacybeleid